Stommiteiten van “ne” Rombaut, aka vrienden van Rombaut #25

Kom zoals elke maandagavond wat te laat aan in centrum Aalst voor uw balletles. Zwier uw auto illegaal op het plaatsje waar ge altijd staat. Bedenk dat ge eigenlijk extra vroeg moest zijn voor de laatste voorbereidingen voor een voorstelling. Stel vast dat dat alweer niet gelukt is.

Denk, terwijl ge aan het stappen zijt, dat ge uw broer nog moest bellen. Bel uw broer. Kijk dus niet waar ge stapt. Vlieg met uw zakken danskleding en gsm plots bijna over een bordure. Wees ervan overtuigd dat die daar een paar weken geleden nog niet lag, want ge kent dat stukske. Merk effectief zo’n vierkant op met aarde en compost waarin nog een boom moet geplant worden. Vloek hardop. Prijs uzelf gelukkig dat ge uw evenwicht kondt bewaren. Stel wel vast dat de toppen van uw nieuwe schoenen beschadigd zijn.

Kom in uw les. Hoor uw telefoon rinkelen. Krijg van uw echtgenoot te horen dat ge zijn laptop mee hebt in uw auto en dat hij eigenlijk nog van plan was te werken. Voel u daar heel de les schuldig over.

Doe na de les nog een klapke met uw dansleraar. Verneem dat die mens nooit heeft leren skiën omdat dit contractueel verboden wordt aan dansers. Vertel op uw beurt dat gij daarom niet mee gaat skiën met uw collega’s omdat ge de week daarna een dansvoorstelling hebt.

Keer terug naar uw auto. Pak uw gsm om snel een berichtje naar uw echtgenoot te sturen dat ge eraan komt met zijn laptop. Kijk opnieuw niet waar ge stapt. Knal weer met een immense klap tegen diezelfde bordure van dat vierkant van die boom die er nog niet staat. Wees deze keer niet zo fortuinlijk. Sla met uw volle 1m57 hard tegen de grond, met kledingzakken, waterfles en GSM en al. Vloek hartsgrondig. Voel pijn opkomen in uw linkerknie. Strompel naar uw auto. Wees blij dat uw gsm nog leeft. Stel vast dat dat voor uw nieuwe schone zwarte botjes duidelijk niet het geval is. Merk dat autorijden enige moeilijkheden oplevert, en dat dat niet aan die kapotte botjes ligt. Voel aan uw knie. Merk dat daar een stevig ei op staat. Merk dat daar ook een immense schaafwonde is. Stel vast dat wellicht ook uw rechtse grote teen verstuikt aanvoelt.

Stuur naar uw dansleraar dat ge misschien niet zijt gaan skiën, maar dat ge blijkbaar ook hier iets kunt voorhebben met zowat hetzelfde resultaat.

Zucht eens diep.

P.S. Merk dat de doorloop van de voorstelling een paar dagen later niet echt lukt. Lig met uw pikkel in de lucht. Slaak diepe zuchten.

Gepubliceerd door


Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag