* Stommiteiten van Rombaut #42

Heb het druk. Heb vooral heel veel dingen tegelijk aan uw hoofd. Sta daarom op om 7.00 uur, ook al moet ge maar om 10.10 uur lesgeven. Zit om acht uur al netjes gewassen, gekleed en gevoed aan uw computer.
Schrijf een blogpost voor school, beantwoord enkele mails, vul uw agenda aan, doe administratie, dat soort onzin. Stel een toets op voor straks. Neem u voor wat vroeger te vertrekken, zodat ge die nog vlotjes kunt kopiëren.

Hoor om half tien uw telefoon rinkelen. Zie dat het de personeelsdienst van de school is. Neem verbaasd op. Hoor hoe de dame aan de andere kant vraagt of ze iets over het hoofd heeft gezien. Antwoord daar nog verbaasder op dat dat niet het geval is. Vraag zelf of gij dan iets over het hoofd hebt gezien. Voel de bui al hangen. Hoor haar verklaren dat ge precies vergeten zijt dat ge om 9.20 uur permanentie hebt en dat ge ingeschakeld zijt om bij te zitten bij een stagiair, en dat die jongen niet alleen les mag geven en dat hij half in paniek is. Sla uzelf voor de kop.

Zegt dat ge daar binnen het kwartier gaat zijn. Prijs de goden dat ge niet meer in uw slaapkleed zit, maar voor een keer al helemaal klaar zijt. Spring in uw schoenen, grabbel uw tas, smijt de toets waar ge aan bezig waart op een USB-stick, duik in uw auto, rij naar school.

Zie tot uw opluchting dat de jongen goed les aan het geven is, en dat een collega van het secretariaat uw honneurs aan het waarnemen is. Verontschuldig u en bedank haar. Ga zitten. Krijg van hem zijn aantekenboekje. Maak verslag. Zie dat het een prima les is.

Ga na afloop bij de secretaresse langs om u te verontschuldigen. Hoor hoe zij dat zo hard niet gewoon is dat ge zo iets vergeet, dat ze eerst haar eigen agenda heeft nagekeken én haar mails heeft gecheckt, voordat ze u gebeld heeft.

Voel u desondanks een kieken. Zucht eens diep.

Gepubliceerd door


Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag